Klematis & Klätterväxter

Catalog

Klematis & Klätterväxter

Klätterväxter / Klängväxter och Klematis (Clematis) är dekorativa på väggen, pergolan och som insynsskydd med slingrande grönska. Du kan även plantera dem i stora krukor på balkong och terrass. 

Våra Klätterväxter är krukodlade och kan levereras och planteras från 1 april och framåt. De är av hög kvalitet och levereras ofta slingrande på 3-4 pinnar i krukan. Krukstorlek normalt 2-3 liter (ibland mindre eller större). Tidigt på våren får man dock räkna med att det inte syns så mycket på sorter som kommer igång sent, som t ex humle, men titta gärna på rotsystemet för att se att växten är okej. Våra klätterväxter kommer från odlare i Sverige och Holland. 

Tips om plantering och skötsel av klätterväxter och klematis finner du överst i menyn på hemsidan 'Planteringsråd'. 

Klematis & Klätterväxter 

Underkategorier

  • Klematis

    Klematis (Clematis) är dekorativa på väggen, pergolan och som insynsskydd med slingrande grönska. Klematis kan du även plantera i stora krukor på balkong och terrass. Klematis blir också fina tillsammans med perenner och sommarblommor.

    Våra Klematis (Clematis) är krukodlade och kan levereras och planteras från 1 april och framåt. De är av hög kvalitet och levereras ofta slingrande på 3-4 pinnar i krukan. Krukstorlek normalt 2-3 liter. Tidigt på våren får man dock räkna med att det inte syns så mycket på sorter som kommer igång sent, men titta gärna på rotsystemet för att se att växten är OK. Våra klängväxter kommer från odlare i Sverige och Holland. Vi köper de flesta av våra klematis från den stora och fina plantskolan J. van Zoest B.V. i Holland. 

    (Se Planteringsråd överst på sidan, för tips om plantering, beskärning mm. På växtens etikett finner du också information om detta.)


  • Övriga Klätterväxter /...

    Klätterväxter / Klängväxter är dekorativa på väggen, pergolan och som insynsskydd med slingrande grönska. Du kan även plantera dem i stora krukor på balkong och terrass. 

    Våra Klätterväxter är krukodlade och kan levereras och planteras från 1 april och framåt. De är av hög kvalitet och levereras ofta slingrande på 3-4 pinnar i krukan. Krukstorlek normalt 2-3 liter (ibland mindre eller större). Tidigt på våren får man dock räkna med att det inte syns så mycket på sorter som kommer igång sent, som t ex humle, men titta gärna på rotsystemet för att se att växten är OK. Våra klätterväxter kommer från odlare i Sverige och Holland. 

    (Se Planteringsråd överst på sidan, för tips om plantering, beskärning mm. Odlingsråd medföljer leveransen)

per sida
Visar 31 - 37 av 37 artiklar
  • 239,00 kr

    (Patens-gruppen) En vacker kompakt japansk sort som blommar första gången på försommaren maj-juni. Ståndarna börjar gröna men mognar till rosa. Blommar med stora djuprosa, dubbla och rosettliknande blommor. Den andra blomningen i aug-sept har mindre och färre blommor. Beskärs under senvintern eller tidig vår. Blomstorlek: 10-14 cm. Höjd: 1-1,5 meter. Zon:...

    239,00 kr
  • 189,00 kr

    (Hedera helix) Vintergrön, självklättrande växt, utmärkt som marktäckare. Anspråkslös. Höjd 4-5 m. Lev i 2 l kruka. HSK-SKU. Zon 1-3. PRIS/ST. 

    189,00 kr
  • 339,00 kr

    (Aristolochia macrophylla) En av de bästa klätterväxterna. Mycket stora gröna, hjärtformade blad med utmärkt täckegenskap. Lustiga, pipformade blommor i juni-juli. Skuggtålig och tacksam. Beskäres på våren. Höjd 6-7 meter. Lev. i 2 l kruka. SOL-SKU. Zon 1-5 (6). PRIS/ST.

    339,00 kr
  • 195,00 kr

    (Parthenocissus tric.'Veitchii') Snabbväxande och självklättrande. Vackra, treflikade blad, som på hösten skiftar livligt i orange och rött. Blåsvarta frukter. Kan beskäras hårt. Höjd 8-10 m. Lev. i 2 l kruka. SOL-SKU. Zon 1-3 (4). PRIS/ST.

    195,00 kr
  • 195,00 kr

    (Hedera helix 'Hibernica') Har större blad än vanlig murgröna. Vintergrön, självklättrande växt, utmärkt som marktäckare. Anspråkslös. Höjd 4-5 m. Lev. i 2 l kruka. HSK-SKU. Zon 1-2 (3). PRIS/ST.

    195,00 kr
  • 398,00 kr

    (Hedera helix 'Hibernica') Har större blad är vanlig murgröna. Vintergrön, självklättrande växt, utmärkt som marktäckare. Anspråkslös. Höjd 4-5 m. Lev.storlek: 125-150 cm i kruka. HSK-SKU. Zon 1-2 (3).(Extra frakt tillkommer eventuellet - se Buskar och träd/ Buskar och träd i större storlek)

    398,00 kr
  • 189,00 kr

    (Lonicera periclymenum 'Belgica Select') Väldoftande blommor, på utsidan röda, på insidan gulvita, i juli-aug. Röda frukter. Höjd 3-5m. Lev. i 2 l kruka. SOL-HSK. Zon 1-5. PRIS/ST.

    189,00 kr
Visar 31 - 37 av 37 artiklar