Daglilja

Katalog

Daglilja

Dagliljor (Hemerocallis) är tåliga rabattväxter, som är fullt härdiga i hela landet. Blommar med vackra blommor i många olika färger. Graciösa blommor som blommar en dag och kontinuerligt avlöser varandra. Lättodlade. Trivs bäst i djup, fuktig och ganska näringsrik jord, men klarar all sorts jord som ej är för mager eller torr. Bör lämnas ifred på växtplatsen. Kan delas på våren eller efter blomningen.

Våra dagliljor levereras på våren normalt som kraftiga frilandsodlade och i 11 cm kruka på hösten. Leveranstid från 1 april och framåt. 

Daglilja 

Visar 1 - 9 av 9 artiklar
 • 79,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Lavender Blue Baby') Bör lämnas ifred på växtplatsen. Blommar med lavendelblå blommor i juni-aug. Remonterande blomning. En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Höjd 45 cm. SOL-HSK. (2021)

  79,00 kr
 • 79,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Dancing on Air’) En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Bör lämnas ifred på växtplatsen. Blommar med spindelliknande röd blommor med gult och grönt öga i juni-aug. Remonterande blomning. Höjd 70 cm. SOL-HSK. 

  79,00 kr
 • 47,20 kr 59,00 kr -20%
  Rea!

  (Hemerocallis hybrid 'Fragrant Returns') Blommar med ljusgula doftande blommor i juni-aug. Remonterande blomning. En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Höjd 45 cm. SOL-HSK.

  47,20 kr 59,00 kr -20%
 • 72,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Moses' Fire') Blommar med rödoranga blommor i juni-aug. Remonterande blomning. En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Höjd 60 cm. SOL-HSK. (2021)

  72,00 kr
 • 69,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Night Embers') En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. En ny och otroligt vacker, doftande sort, som får stora, röda blommor med vit kant i juni-juli. Remonterande. Höjd 65 cm. SOL-HSK. PRIS/ 1-PACK 

  69,00 kr
 • 69,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Stella in Purple') Blommar med lila blommar med grönt öga i juni-aug. Remonterande blomning. En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Höjd 60 cm. SOL-HSK. 

  69,00 kr
 • 51,20 kr 64,00 kr -20%
  Rea!

  (Hemerocallis hybrid 'Colonel Mustard') En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. Blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Blommar i juli-aug med stora, läckert orange blommor. Höjd 60 cm. SOL-HSK. PRIS/ 1-PACK.   (Barrotade plantor t o m juni)

  51,20 kr 64,00 kr -20%
 • 64,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Gentle Shepherd’) En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. En vacker sort, med vita blommor med limegrönt öga i juni-aug. Remonterande och doftande. Höjd 70 cm. SOL-HSK. 

  64,00 kr
 • 69,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Purple Flame’) En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. En helt ny och vacker sort, med rosa blommor med med lila markeringa och gult öga i juni-aug. Höjd 60 cm. SOL-HSK.  (Barrotade plantor t o m juni)

  69,00 kr
Visar 1 - 9 av 9 artiklar