Daglilja

Katalog

Daglilja

Dagliljor (Hemerocallis) är tåliga rabattväxter, som är fullt härdiga i hela landet. Blommar med vackra blommor i många olika färger. Graciösa blommor som blommar en dag och kontinuerligt avlöser varandra. Lättodlade. Trivs bäst i djup, fuktig och ganska näringsrik jord, men klarar all sorts jord som ej är för mager eller torr. Bör lämnas ifred på växtplatsen. Kan delas på våren eller efter blomningen.

Våra dagliljor levereras på våren normalt som kraftiga frilandsodlade och i 11 cm kruka på hösten. Leveranstid från 1 april och framåt. 

Daglilja 

Visar 1 - 3 av 3 artiklar
 • 54,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Fragrant Returns') Blommar med ljusgula doftande blommor i juni-aug. Remonterande blomning. En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Höjd 45 cm. SOL-HSK.

  54,00 kr
 • 69,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Night Embers') En mycket vacker, gräsliknande växt, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. De trattformade blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. En ny och otroligt vacker, doftande sort, som får stora, röda blommor med vit kant i juni-juli. Remonterande. Höjd 65 cm. SOL-HSK. PRIS/ 1-PACK 

  69,00 kr
 • 69,00 kr

  (Hemerocallis hybrid 'Cheese and Wine') En mycket vacker daglilja, som bildar en tuva med ganska smala, lätt hängande blad. Blommar med läckra, doftande gula blommor med röda inslag i juli-aug. Blommorna är samlade i klasar på stadiga stjälkar. Trivs bäst i djup, fuktig och ganska näringsrik jord, men klarar all sorts jord som ej är för mager eller torr....

  69,00 kr
Visar 1 - 3 av 3 artiklar