Kryddfröer

Katalog

Kryddfröer

Svenska Nelson Garden från Tingsryd, säljer kvalitetsfröer av märket Lord Nelson. Leverans sker från mitten av februari. Årets FRÖNYHETER 2018 är nu på plats i webbutiken! ORDER MED ENDAST FRÖPÅSAR LEVERERAS ALLTID FRAKTFRITT! (Emb.kostnad tillkommer självklart inte heller på rena fröorder).

Kryddfröer 

per sida
Visar 1 - 10 av 11 artiklar
 • 26,00 kr

  Perenn/ flerårig kryddväxt. Beskrivning: Lättodlad, vintergrön kryddväxt med ljusrosa blommor som lockar till sig bin och andra insekter. De mörkgröna bladen är aromatiska och har en frisk citrussmak. Tål torka; lämplig vid slänter, murar och stenpartier. Bladen används färska eller torkade. Skörda efter hand. För torkning plockas hela kvistar före...

  26,00 kr
 • 13,00 kr

  Till 11 m. Tidig, bladrik sort. Bästa sort till krondill. Dillfrö är bra för matsmältningen och gott till soppor, fiskrätter, inläggningar, matbröd etc. Höjd 1 m. Sol.

  13,00 kr
 • 19,00 kr

  Odla smörgåskrasse i jord, går det? Javisst! Denna typ av smörgåskrasse ger fina blad som till utseendet påminner om rucola eller slätbladig persilja. Smaken är stark och bladen är goda att använda i sallader och soppa. Skörda då bladen är mellan 14-20 cm höga. Sol-halvskugga. (NYHET 2015)  

  19,00 kr
 • 25,00 kr

  Till 30-40 plantor. Den godaste av alla oreganotyper. Smaken är utsökt spritsig och distinkt. Utmärkt till olika tomaträtter. Kan även användas som kantväxt i rabatten, med sina vita blommor. Olika varianter av arten har odlats i Sydeuropa sedan flera tusen år. Sol.

  25,00 kr
 • 20,00 kr

  Häftig växt från japan som ibland kallas "sjögräs på land". De späda skotten kan användas i sallad och har en salt och lite mineralisk smak. Stjälkarna är goda att ångkoka och påminner om spenat i smaken. Växten är rik på vitaminer och mineraler. Höjd 30 cm. Direktsådd maj-juni. (Nyhet 2016)

  20,00 kr
 • 45,00 kr

  Vacker jordgubbe som blommar i vitt och olika nyanser av rosa, drar verkligen blickarna till sig! Lämplig att odla i ampel eller i kruka. Har ett buskigt växtsätt och bildar revor. Får röda, ganska stora bär som kan skördas långt in på hösten, eftersom denna jordgubbssort blommar tills frosten kommer. Trivs i mullrik jord i sol. Försådd i feb-mars....

  45,00 kr
 • 39,00 kr

  Speciell krydda som ger en touch av det asiatiska och det sydamerikanska köket. Denna sort ger frodiga blad att klippa till matlagningen. Så i omgångar för jämn tillgång och skörda blad efter hand. Trivs bäst i en mullhaltig, fuktighetshållande och väldränerad jord. Vattna regelbundet. Direktsådd april-juni. Skörd juni-sept. Sol.  (Nyhet 2017)

  39,00 kr
 • 13,00 kr

  Till 6-9 m. Mosskrusig persilja är ett måste i krydd- eller grönsakslandet. Mycket användbar. Rik på järn och C-vitamin. Höjd 25 cm. Sol.

  13,00 kr
 • 25,00 kr

  Storbladig basilika. Aromatiskt doftande basilika med stora, gröna, buckliga blad och mycket smak. Delikat i olika maträtter och fin som dekoration. Nyp bort hela toppen och använd bladen. Låt den inte blomma. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge.

  25,00 kr
 • 13,00 kr

  Odlas inomhus året om. Mycket vitaminrik. Används till smörgåspålägg, krydda till stuvad potatis, stekt sill mm. Höjd 10-15 cm. SOL. Till 0,7 m.

  13,00 kr
Visar 1 - 10 av 11 artiklar