Kryddfröer

Katalog

Kryddfröer

Svenska Nelson Garden från Tingsryd, säljer kvalitetsfröer av märket Lord Nelson. Leverans sker från början av februari. ORDER MED ENDAST FRÖPÅSAR LEVERERAS ALLTID FRAKTFRITT! (Emb.kostnad tillkommer självklart inte heller på rena fröorder).

Kryddfröer 

per sida
Visar 1 - 10 av 11 artiklar
 • 26,00 kr

  Perenn/ flerårig kryddväxt. Beskrivning: Lättodlad, vintergrön kryddväxt med ljusrosa blommor som lockar till sig bin och andra insekter. De mörkgröna bladen är aromatiska och har en frisk citrussmak. Tål torka; lämplig vid slänter, murar och stenpartier. Bladen används färska eller torkade. Skörda efter hand. För torkning plockas hela kvistar före...

  26,00 kr
 • 13,00 kr

  Till 11 m. Tidig, bladrik sort. Bästa sort till krondill. Dillfrö är bra för matsmältningen och gott till soppor, fiskrätter, inläggningar, matbröd etc. Höjd 1 m. Sol.

  13,00 kr
 • 19,00 kr

  Odla smörgåskrasse i jord, går det? Javisst! Denna typ av smörgåskrasse ger fina blad som till utseendet påminner om rucola eller slätbladig persilja. Smaken är stark och bladen är goda att använda i sallader och soppa. Skörda då bladen är mellan 14-20 cm höga. Sol-halvskugga. (NYHET 2015)  

  19,00 kr
 • 25,00 kr

  Till 30-40 plantor. Den godaste av alla oreganotyper. Smaken är utsökt spritsig och distinkt. Utmärkt till olika tomaträtter. Kan även användas som kantväxt i rabatten, med sina vita blommor. Olika varianter av arten har odlats i Sydeuropa sedan flera tusen år. Sol.

  25,00 kr
 • 20,00 kr

  Häftig växt från japan som ibland kallas "sjögräs på land". De späda skotten kan användas i sallad och har en salt och lite mineralisk smak. Stjälkarna är goda att ångkoka och påminner om spenat i smaken. Växten är rik på vitaminer och mineraler. Höjd 30 cm. Direktsådd maj-juni. (Nyhet 2016)

  20,00 kr
 • 45,00 kr

  Vacker jordgubbe som blommar i vitt och olika nyanser av rosa, drar verkligen blickarna till sig! Lämplig att odla i ampel eller i kruka. Har ett buskigt växtsätt och bildar revor. Får röda, ganska stora bär som kan skördas långt in på hösten, eftersom denna jordgubbssort blommar tills frosten kommer. Trivs i mullrik jord i sol. Försådd i feb-mars....

  45,00 kr
 • 39,00 kr

  Speciell krydda som ger en touch av det asiatiska och det sydamerikanska köket. Denna sort ger frodiga blad att klippa till matlagningen. Så i omgångar för jämn tillgång och skörda blad efter hand. Trivs bäst i en mullhaltig, fuktighetshållande och väldränerad jord. Vattna regelbundet. Direktsådd april-juni. Skörd juni-sept. Sol.  (Nyhet 2017)

  39,00 kr
 • 13,00 kr

  Till 6-9 m. Mosskrusig persilja är ett måste i krydd- eller grönsakslandet. Mycket användbar. Rik på järn och C-vitamin. Höjd 25 cm. Sol.

  13,00 kr
 • 25,00 kr

  Storbladig basilika. Aromatiskt doftande basilika med stora, gröna, buckliga blad och mycket smak. Delikat i olika maträtter och fin som dekoration. Nyp bort hela toppen och använd bladen. Låt den inte blomma. Basilika är en värmeälskande växt och passar därför att odla i kruka i soligt och varmt läge.

  25,00 kr
 • 13,00 kr

  Odlas inomhus året om. Mycket vitaminrik. Används till smörgåspålägg, krydda till stuvad potatis, stekt sill mm. Höjd 10-15 cm. SOL. Till 0,7 m.

  13,00 kr
Visar 1 - 10 av 11 artiklar