Syren häck - (Lev. i oktober - gäller barrotad häck)

Syren häck - (Lev. i oktober - gäller barrotad häck)

Syren (Syringa vulgaris) har sitt ursprung i sydöstra och östra Europa och kom på 1700-talet till Sverige. Den finns numera planterad och förvildad på många håll. Syrensläktet innehåller cirka 20 arter och är stora buskar eller små träd. Blomfärgen förekommer i nyanser av lila, vita och rosa.  Flera av arterna är även starkt doftande.

Syren är en lövfällande buske som blir relativt stor. Barken är skrovlig och gråaktig, som äldre flagnande. Bladen är motsatta, skaftade, spetsigt äggrunda samt enkla med hjärtlik bas. Blomställningar sitter i par i spetsen på grenarna och är stora samt äggrunda klasar. Syrenen blommar i slutet av våren med en behaglig söt doft.

Syren är en populär trädgårdsväxt som är härdig i stora delar av landet och används både som friväxande häck och som solitär buske. Veden är hård och står emot nötning bra, och syrenpinnar har använts i krattor. Klasar av blommorna kan också användas för att göra saft.

Köp syren för snabb leverans direkt hem till dörren eller för avhämtning på plantskolan i Asmundtorp. Till plantorna medföljer en lätt och utförlig odlingsbeskrivning. Se även Planteringsråd överst på sidan. Du får också gärna ringa eller mejla vår kunniga personal för mer information om plantering och beskärning. Du kan välja mellan barrotade, kraftiga plantor i 10 och 100-pack eller krukodlade. 

De barrotade växterna förvaras i vårt kylrum och börjar oftast inte vegetera (få blad) förrän de kommer i jorden. Skrapa lite med nageln på barken, så ser du att de är gröna och fulla med liv. 

De barrotade häckväxterna levereras på våren från ca 20/3-25/6 och på hösten från oktober och framåt. Krukodlade plantor kan planteras under hela säsongen. (Höstplantering av häckväxter går utmärkt!).

Vi packar häckväxterna i paket eller på pall, oftast tillsammans med perenner och andra buskar, så att kunden får alla växterna samtidigt. Snabb transporttid på 1-2 dagar med DHL från Asmundtorp och fram till dörren, eller välj avhämtning i Asmundtorp. Vid större kvantiteter transporteras växterna direkt från odlaren.

Syren häck - (Lev. i oktober - gäller barrotad häck) 

per sida
Visar 11 - 12 av 12 artiklar
  • 2 050,00 kr

    (Syringa vulgaris alba FK Veberöd E) Svenskodlad E-planta. En vitblommande variant av den klassiska syrenen. Tålig och vacker, med vita blommor i maj-juni. Höjd 3-4 m. Lev. som väl förgrenad buske i 3,5 liters kruka. SOL-HSK. Zon 1-6. PRIS/ 10-PACK, (=205 kr/planta).(Se även Häckväxter) Tillväxt : normal

    2 050,00 kr
  • 52,00 kr

    (Syringa vulgaris Alba) Svenskodlad. En vitblommande variant av den klassiska syrenen. Tålig och vacker, med vita blommor i maj-juni. Höjd 3-4 m.Klippt från 1 m. Planteras med 2-3 plantor /m . SOL-HSK. Zon 1-6. Levereras i 1 l krukor. PRIS/ 1-PACK

    52,00 kr
Visar 11 - 12 av 12 artiklar