Liguster häck - (Lev. i oktober - gäller barrotad häck)

www.hortogreen.com Visa större

LIGUSTER VINTERGRÖN häck 50-80 cm 10-pack (Lev. fr v.43)

5040

Ny produkt

(Ligustrum vulgare 'Liga') Svenskodlad Ligusterhäck. Upprätt växtsätt m. mörkgröna, blanka blad största delen av året. Ger en fullständig tät häck. Lättodlad och snabbväxande. Höjd friväxande 2-3 m, klippt från 0,5 m. Planteras med 3-4 plantor/m. Lev.storlek 50-80 cm, barrotade och beskurna av oss för plantering. SOL-HSK. Zon 1-3. PRIS/ 10-PACK (29,90 kr/planta)
(Vårplantering rek. för zon 3).

Mer detaljer

299,00 kr inkl. moms

Mer information

OBS! Samtliga produkter på beställningen levereras samtidigt. Beställ därför växter med önskemål om tidigare leverans på separat order.

OBS! VARIANTEN 'LIGA' FÖR BEST. T O M HÖSTEN -21
Fina förgrenade plantor, (storlek 0/1/2 50-80)

Svenskodlade plantor av högsta kvalitet och med växtgaranti. Leverans alltid direkt till dörren. Odlingsråd medföljer leveransen.


Den trivs på de flesta jordar. Beskärning på vårvintern och efter midsommar. Ligustrum 'Atrovirens' är vintergrön, vilket innebär att bladen inte vissnar och faller av på hösten, utan är kvar hela året eller till långt in på vintern beroende på hur kall vintern är.  Se Planteringsråd på hemsidan för plantering och skötsel.


Vintergrön liguster går utmärkt att använda som en strikt, snygg häck eller rumsavdelare i trädgården. Den är även perfekt att ha som vackert och stilrent insynsskydd. Andra fördelar är att den tål hård beskärning och är lätt att forma. (Kallas även Vinterliguster). (Om du bor i zon 3 rekommenderar vi vårplantering av Vintergrön liguster).
(Vi beskär häcken före leverans. Om ni önskar obeskuren häck, meddela oss detta).

(Det finns krukodlade liguster även i storlek 80-100 och 100-120 cm på marknaden i mindre kruka, men dessa är oftast obeskurna och bör klippas ner ordentligt för bra resultat. Kontakta oss om offert önskas på dessa storlekar).