Om Horto Green - Bli kund - ÖppettiderKontakta oss - Zonkarta

Våra växter

ROSOR

Våra rosor är fina och kraftiga och odlas mestadels på en plantskola i Danmark. Rosorna levereras med minst tre välutvecklade och väl avmognade grenar. Observera att slutlig höjd på rosbuskarna kan variera, beroende på bl a var i landet man bor, läge, jordmån och hur hårt du beskär dem. Teckenförklaring: SOL= Full sol, HSK= Halvskugga, SKU=Skugga.

Historiska rosor
Dessa rosor är både, härdiga och väldoftande och, framför allt, underbart vackra! Planteras var för sig eller i grupper med ca 1 meters avstånd. De flesta sorterna har en egen spännande historia.

Parkrosor & Buskrosor
Busk- och parkrosor är tåliga, härdiga och lättskötta rosor. De är utmärkta som solitär, i grupper eller som häck.

Kanadensiska buskrosor
Starkväxande, friska och sunda rosor, som passar utmärkt till svenska förhållanden, de flesta är härdiga i zon 6 eller 7. Lättskötta buskrosor, lämpliga för häckplantering och som solitär.

Storblommiga rosor
Blommorna är ovanligt stora, vackra och väldoftande i denna grupp. Bra som snittblommor.

Marktäckande rosor
Marktäckande rosor är otroligt sunda och rikblommande och ställer små krav på jord. De är lättskötta och kan beskäras med häcksax. De har mycket lång blomningstid och är perfekta till att täcka ytor. Blommorna är små eller medelstora, flata, skålformade, med enkla, halvfyllda eller fyllda blommor. De små blommorna sitter i täta klasar och de medelstora i mera öppna, lösa klasar. Många sorter sätter nypon. Rosorna är täta och välförgrenade och trivs i både sol och halvskugga.

Klasblommiga rabattrosor
Perfekta som grupprosor. Rikligt med blommor, i stora klasar, och de blommar oftast oavbrutet från juni till frostens inträdande.

Klängrosor
Klängrosor är populära och med många användningsområden. kan planteras vi verandor, väggar, staket, pelare och stolpar. Courtyard-rosor är moderna, ofta lite lägre växande klängrosor med friskt bladverk och riklig blomning.

Easy Elegance rosor
Easy Elegance® är en serie rosor från Bailey, USA. De odlas i Sverige av Splendor Plant.
Easy Elegance® rosor ska vara blomvilliga, lätta att sköta och vackra att se på. Sorterna är mycket vinterhärdiga och utvalda för tufft klimat i USAs kallaste delar. Sorterna är rotäkta, har ett jämnt växtsätt och en form som är svår att överträffa. De har dessutom god sjukdomsresistens, är mycket härdiga och blommar vackert utan mycket skötsel. 

Roses Forever / Plant 'n' Relax
En helt ny serie av vackra rosor från Danmark. Framtagna med fokus på sundhet!

Terassrosor
Nya rossorter från Meilland i läckra färger. Lämpliga för plantering i kruka. (Ska vara härdiga i zon 4 enligt leverantör, men är ännu inte provodlade här). 

FRUKT OCH BÄR

Våra fruktträd är svenskodlade och certifierade = virusfria. De levereras som 2-åriga träd i kruka. Jordgubbsplantorna är svenskodlade och certifierade och rotade i små krukor.

Övriga bärbuskar är sunda och krukodlade. Mestadels odlade i Sverige och Danmark.

BUSKAR & TRÄD

Våra buskar och träd är krukodlade och kan levereras och planteras från 1 april och framåt. De flesta buskar och träd är odlade i Sverige eller Danmark. En del sorter kommer även från Holland. Buskarna är inklippta vid leveransen, i de fall då de är bäst som inklippta vid planteringstillfället.
Meddela oss gärna för prisuppgifter på andra sorter och storlekar än de i sortimentet.

Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK=Halvskugga, SKU=Skugga.  

Träd för avhämtning
Vi har lagt upp ett sortiment på svenskodlade träd för avhämtning hos Horto Green i Asmundtorp eller utkörning inom ca 2-3 mils avstånd från Asmundtorp. Dessa träd har vi inte på lager, utan vi tar hem dem från närliggande plantskolor/ odlare. Leveranstiden är 1-2 veckor och vi meddelar alltid kunden när vi fått in träden.
Priserna är beräknade per st. Vid större antal blir priset billigare, beroende på sort och antal. Fråga oss gärna om mängdrabatt.
Detta sortiment är huvudsakligen för avhämtning eller utkörning inom ca 2-3 mil från Asmundtorp (utkörningskostnad 119 kr). 
Tore Persson - ansvarig för solitär- och trädsortimentet. Mobiltel. 070-4323821 (kontorstid).

KLÄNGVÄXTER & KLEMATIS

Våra klängväxter är krukodlade och kan levereras och planteras från 1 april och framåt. De är buskiga och av hög kvalitet och levereras ofta slingrande på 3-4 pinnar i krukan. Tidigt på våren får man dock räkna med att det inte syns så mycket på sorter som kommer igång sent, t ex Humle, men titta gärna på rotsystemet för att se att växten är OK. Våra klängväxter kommer från odlare i Sverige och Holland. Vi köper de flesta av våra klematis från den stora och fina plantskolan J. van Zoest B.V. i Holland. Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK=Halvskugga, SKU=Skugga. 

HÄCKVÄXTER/ HÄCKPLANTOR

Du får fina häckväxter i hög skandinavisk kvalitet till ett förmånligt pris och med växtgaranti.
Vi erbjuder mer än 30 sorter i olika storlekar i butiken. För andra sorter är det bara att kontakta oss, vi kan ordna det mesta! Till plantorna medföljer alltid en lätt och utförlig odlingsbeskrivning.

Häckväxter / Häckplantor levereras normalt som barrotade, kraftiga plantor i 10-pack eller som krukodlade . Häckväxterna är av högsta kvalitet och kommer endast från plantskolor i Sverige och Danmark.
Thuja 'Brabant', Thuja 'Smaragd', Idegran och Japansk järnek levereras som krukodlade i olika storlekar. Dessa sorter kommer från odlare i Sverige och Holland.

Häckväxterna levereras 1/4-25/6, 25/9 och framåt. (Höstplantering av häckväxter går utmärkt!). Thujor, idegran och japansk järnek är krukodlade och levereras från 1 april och framåt. Leverans alltid snabbt hem till dörren.
De barrotade växterna förvaras i vårt kylrum och börjar oftast inte vegetera (få blad) förrän de kommer i jorden. Skrapa lite med nageln på barken, så ser du att de är gröna och fulla med liv. Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK=Halvskugga, SKU=Skugga.

Färdig häck

Du får fina häckväxter i hög skandinavisk kvalitet till ett förmånligt pris och med växtgaranti.
Du har en färdig häck på direkten! leverans direkt hem till garageplatsen lastade på pall. Till plantorna medföljer alltid en lätt och utförlig odlingsbeskrivning.
TOTAL FRAKT ALLTID 794 KR VID FÄRDIG HÄCK. Emb.kostnad 5% tillkommer på fakturan.

Färdig Häck består av över 20 olika häcksorter. Häcken levereras som stora häckplantor, direkt hem till dörren. Du får fina häckplantor i hög skandinavisk kvalitet med växtgaranti. De finns i höjderna 125, 150, 180 cm. De vanligaste sorterna hittar du i webbutiken. Övriga sorter (fråga oss för prisuppgift):
Plantorna kommer från en odlare i Danmark som har många års erfarenhet av färdig häck. Häckplantorna levereras med klump. Upprepade rotbehandlingar kombinerat med ett intensivt skötselprogram, säkerställer en stor rotmassa i jordklumpen och en tät förgrening som snabbt växer ihop.
Thuja 'Brabant' och Thuja 'Smaragd' Färdig häck finns nu också i webbutiken i olika storlekar.

För prisuppgifter samt alla andra frågor om växterna, ring gärna vår trädgårdsmästare Tore Persson, tel.nr 070-4323821. Det går också utmärkt att mejla oss, så får du svar inom kort.

BARRVÄXTER

Alla våra barrväxter är krukodlade eller med klump. De kommer från odlare i Sverige, Danmark och Holland. Leveranstid från 1 april och framåt. Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK=Halvskugga, SKU=Skugga.

PERENNER

Med perenna växter menar man fleråriga blomsterväxter, som har blomningstider från tidig vår till sen höst, år efter år, men som vanligtvis vissnar ner till marken varje vinter (det latinska ordet perennis betyder beständig, flerårig). Eftersom de vissnar ner och snön skyddar på vintern, är perennerna i de allra flesta fall härdiga i hela landet och alltså inte zon-indelade.
Perennerna har lätt för att ta sig och växer i regel snabbt ut till större exemplar. Ett flertal av dessa växter är utomordentligt bra snittblommor, med lång hållbarhet i vas inomhus.

Våra perenner levereras som krukodlade i 9 eller 11 cm krukor. Vissa sorter (pioner, dagliljor, funkior, astilbe och iris) levereras som kraftiga frilandsodlade på våren och i kruka på hösten. Leveranstid från 1 april och framåt. De flesta kommer från odlare i Sverige men vi köper även en del sorter från en stor och mycket fin perenna-plantskola i Holland (många nyheter kommer från Holland). Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK=Halvskugga, SKU=Skugga.

KRYDDVÄXTER

SKAPA DIN EGEN ÖRTAGÅRD, PÅ ALTANEN ELLER I RABATTEN! Våra kryddväxter är krukodlade och svenskodlade. Leveranstid från 1 april och framåt. Kryddväxter är dekorativa, väldoftande och oftast mycket snabbväxande och lättodlade. Bladen är lätta att använda till din egen matlagning. Då en del sorter har tendens att sprida sig, rekommenderar vi att du planterar dem i krukor, på altanen eller balkongen. Kryddväxter trivs oftast bäst i soligt läge. Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK= Halvskugga, SKU=Skugga.

GRÄS

Våra gräs är krukodlade och kommer från odlare i Sverige och Holland. Leveranstid från 1 april och framåt. Gräs är mycket dekorativt och det ger ett livfullt intryck med olika sorters gräs, som inslag i trädgården. Det kommer ofta fram nya och spännande sorter. Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK= Halvskugga, SKU=Skugga.

ORMBUNKAR

Våra ormbunkar är krukodlade och kommer från odlare i Sverige och Holland. Leveranstid från 1 april och framåt. Ormbunkar är dekorativa växter, som passar bra som bakgrund i skuggrabatten eller tillsammans med skuggföredragande buskar. Teckenförklaring: SOL=Full sol, HSK= Halvskugga, SKU=Skugga.

MEDELHAVSVÄXTER

Vi har här samlat ihop en liten grupp växter som ger den rätta medelhavskänslan till din trädgård, terass eller balkong. 
Vissa sorter är vinterhärdiga, medan andra ska förvaras frostfritt inomhus.

FRÖ

Svenska Nelson Garden från Tingsryd, säljer kvalitetsfröer av märket Lord Nelson. Leverans sker från mitten av februari. Order med endast fröpåsar levereras alltid fraktfritt!
Ny fröpåse gör det lättare för odlaren. Nelson Garden har nu lanserat en ny fröpåse. Nu kan du snabbt se hur stor en blomma blir, hur söt en morot är - eller hur stark en chili är. Fröpåsen har helt enkelt blivit klokare! (Bilder: Nelson Garden)

HÖSTLÖK

PLANTERA LÖKAR TILL HÖSTEN SOM BLOMMAR TILL VÅREN! Välj bland höstlökar av hög kvalitet och med stor lökstorlek från Lord Nelson. På varje påse finns utförliga odlingsråd. (Bilder: Nelson Garden)