Kategorier

Leveransvillkor - Köpvillkor - Bli kund - Öppettider - Kontakta oss

FAQ

Vad har ni för leveranstid?
Leveranstiden i säsong (april-oktober) är 7-14 dagar, från du beställer till du har leveransen hemma hos dig. (Se Leveransvillkor)

Fraktkostnad?
119 kr tillkommer i frakt på varje order, förutom när annat står angivet, (undantag 79 kr för småpaket och fröpåsar som skickas fraktfritt). (Se Leveransvillkor). Emballage- och förp.kostnad på 5% tillkommer på fakturan.

Hur fungerar leveransen?
Du får din växtleverans hemkörd direkt till din adress med DHL. Är du inte hemma, ställer chauffören av försändelsen på tomten. Ska leverans ske till lägenhet behöver vi ev portkod. Önskar du hämta växterna på plats, välj "Avhämtas i Asmundtorp". (Se Leveransvillkor)

Hur betalar jag?
1. Faktura 10 dagar netto: Fakturan skickas i samband med leveransen, via E-post eller som brev. Den fungerar även som följesedel.

2. Kortbetalning/ Kontant: Kan endast väljas vid Avhämtning i Asmundtorp.

Kontakta oss vid önskad förskottsbetalning, så skickar vi en förskottsfaktura. (Se Betalningsvillkor)

Vad gör jag med växterna när jag fått dem?
Packa upp samtliga växter. Krukodlade växter vattnar du igenom och ställer ut dem t ex på altanen, gärna i lite skugga. Barrotade växter ställer du ner i en balja eller hink med vatten.
Du behöver inte plantera direkt när du fått växterna. Häckväxter kan ligga kvar några dagar i förpackningen, om det förvaras svalt och med fuktiga rötter. För plantering och skötsel, se "Planteringsråd" överst på hemsidan.

Vad har ni för kvalitet på växterna och hur stora är de vid leverans?
Vi håller samma storlek och minst lika bra kvalitet som normalt i växtbutiker. För närmare information se "Våra växter" överst på hemsidan, eller info under resp. växtkategori.

Vad har ni för garanti på växterna?
En tillväxtgaranti på 2 månader för alla vedartade växter (ej perenner) gäller, under förutsättning att du har följt odlingsråd och ev zonindelning. Meddela oss om någon/ några växter inte tagit sig, så skickar vi nya på garantin.
Garanti för sortäkthet lämnas endast intill fakturavärdet. Garanti för vinterskador lämnas ej. 

Öppettider Kontor och Garden Center Asmundtorp

Telefontid och Bemanning kontor: Mån - Fre kl 9.00-16.30 (lunchstängt kl 12-13) året runt. På fredagar stänger vi kl 15.30 under säsong.
Tel. 0418-432300, E-post kundsupport@hortogreen.com
Kontakta oss

Växtsäsong April - Oktober
Öppet Garden Center Mån - Fre kl 15.00-17.00
(Allmän öppettid för avhämtning och direktförsäljning begränsat urval lager. Du kan också komma hit för tips och inspiration.)
Adress: Norrenäsv. 2 (Norra Möinge), 26176 Asmundtorp
Hitta till oss

Gratis växtkatalog till alla besökande. Kontakta oss gärna för vägbeskrivning. Välkommen!

Semesterstängt Juli månad

Bli Kund

Vår ambition är att vara din bästa leverantör av trädgårdsväxter. Vi ställer höga krav på oss att hålla hög kvalitet på våra växter och ett intressant och säsongsvarierat utbud.

Det är enkelt att vara kund hos Horto Green AB

Första gången du gör en beställning i vår Webbutik får du registrera dina person- och leveransuppgifter vid utcheckning Kassa i Webbutiken.

Ta gärna del av Planteringsråd och besök vår Facebooksida för aktuella aktiviteter och erbjudanden.

Alla som 
prenumererar på Nyhetsbrevet (Trädgårdsbrev från Horto Green) är automatiskt med i månadsutlottning av Presentkort på 500 kr att utnyttja i vår Webbutik.

Så välkommen att botanisera i vår välfyllda webbutik!

Leveransvillkor

119 kr tillkommer i frakt på varje order (utom vid småpaket under 2 kg då frakten är 79 kr, eller om högre fraktkostnad anges i produktbeskrivningen, tex på Färdig häck).  Emballage- och förpackningskostnad - 5% på ordervärdet - tillkommer. Fröleveranser skickas fraktfritt. (OBS! Vid småpaket står det ända 119 kr i frakt på din bekräftelse, men det rättas till vid faktureringen).

Du får din växtleverans hemsänd direkt till din adress med DHL. Är du inte hemma, ställer chauffören av försändelsen på tomten. Ska leverans ske till lägenhet behöver vi ev portkod så att chauffören kan komma in med paketet. Annars körs växterna tillbaka till terminalen och leveransen kan därmed bli försenad. På leveransdagen får du en avisering till angiven mejladress, så att du kan följa din beställning på nätet.

Leveranstiden i säsong (april-oktober) är 7-14 dagar, från du beställer till du har leveransen hemma hos dig. Transporttiden med bil är 1-3 dagar, så växterna är alltid fräscha när du får dem. 

Ange gärna önskad ungefärlig leveranstid under "Meddelande till säljaren" på ordern. Skriver du inget, skickar vi växterna när vi anser att det är lämplig planteringstid för din klimatzon (för förbokning av växter utanför säsong), eller inom två veckor under säsongen april-oktober.
Under januari - mars går det utmärkt att förboka växter, för leverans till våren vid lämplig planteringstid.

Det går utmärkt att beställa växter för Avhämtning hos oss i Asmundtorp, då tillkommer självklart ingen frakt och exp. Välj bara "Avhämtas i Asmundtorp" som leveranssätt. Då kontaktar vi dig så fort din order är plockad. Det går bra att betala med betalkort (VISA, Master Card mm) eller med kontanter på plats. Kontakta oss för vägbeskrivning.

Adress: Norrenäsv. 2 (Norra Möinge), 26176 Asmundtorp
Hitta till oss

Köpvillkor

INKÖPSVILLKOR

Alla priser är inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning.
Du måste vara 18 år gammal för att kunna handla hos oss.
Tyvärr kan vi inte skicka växter utanför Sveriges gränser. Det går däremot bra att beställa från utlandet till en leveransadress i Sverige.
Fakturabetalning: Vi gör alltid en anmärkningskontroll på personnumret vid förstagångsköp, men normalt ingen kreditprövning. Förekommer betalningsanmärkningar godkänner vi inte fakturabetalning, utan önskar då betalning i förskott.
Har vi vid tidigare tillfälle haft problem med att få in betalning från en kund, förbehåller vi oss rätten att neka fakturaköp.

BETALNINGSVILLKOR

Alla priser är inklusive moms.
Betalning:
Faktura: Du betalar enkelt och bekvämt på faktura 10 dagar netto, om vi erhåller personnummer eller organisationsnummer. Fakturan skickas i samband med leveransen, via E-post eller som brev. Den fungerar även som följesedel. Vi kontrollerar alltid att det inte finns någon betalningsanmärkning. OBS! Vi skickar aldrig nya växter på faktura till en kund förrän förra fakturan är betald.
Vid dröjsmål tillkommer dröjsmålsränta, f.n. 1,5% per månad, samt kravavgift på 160 kr.
Kontakta oss vid önskad Förskottsbetalning, så skickar vi en Förskottsfaktura.
Kortbetalning/ kontant vid avhämtning i Asmundtorp: Vid avhämtning av växter i Asmundtorp går det utmärkt att betala med betalkort (VISA, Master Card mm) eller med kontanter. (I nuläget kan vi inte erbjuda kortbetalning vid postorder, bara vid betalning i samband med avhämtning i vår butik.)

RETURVILLKOR

Returer: Ångrar du ditt inköp, vänligen kontakta oss så fort som möjligt för snabb retur (så att växterna inte far illa). Vid retur av varor (ej felaktiga givetvis) får kunden stå för returfrakten.
Returadress: Horto Green AB, Norrenäsvägen 2, 26176 Asmundtorp

Ångerrätt: Gällande produkter från grupperna Fröer samt Redskap, Gödning och bekämpningsmedel, gäller 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du meddelar oss inom 14 dagar från att du tagit emot varan. Vid utnyttjande av ångerrätt ska ev redan erlagd betalning återbetalas, men med avdrag för returfrakt. 
OBS! 14 dagars ångerrätt gäller inte för levande växter och lökar, utan endast varor från ovanstående produktgrupper.

GARANTI-VILLKOR

2 månaders tillväxtgaranti tillämpas.
Vi levererar alltid växter av högsta kvalitet, därför kan vi lämna garanti. En tillväxtgaranti på 2 månader för alla vedartade växter (ej perenner) gäller, under förutsättning att du har följt odlingsråd och ev zonindelning. Meddela oss om någon/ några växter inte tagit sig, så skickar vi nya på garantin.

Garanti för sortäkthet lämnas endast intill fakturavärdet. Garanti för vinterskador lämnas ej. Är paketet skadat vid mottagandet, anmäl det genast hos transportören. Är växten skadad eller något saknas vid uppackningen, kontakta oss omgående.