Kategorier

Leveransvillkor - Köpvillkor - Bli kund - Öppettider - Kontakta oss

FAQ

Vad har ni för leveranstid?
Leveranstiden i säsong (april-oktober) är upp till 14 arbetsdagar från du beställer till du har leveransen hemma hos dig. Leveranstiden kan bli något längre under vårsäsongen, då efterfrågan på växter är väldigt stor och sorter snabbt kan ta slut. Vi har under högsäsong tyvärr begränsad möjlighet att svara på mejl angående beräknad leveranstid på din order. Har du däremot angett ett specifikt leveransdatum vid beställningen så försöker vi uppfylla det så gott vi kan. (Se Leveransvillkor)

Fraktkostnad?
129 kr tillkommer i frakt på varje order, förutom när annat står angivet, (undantag 85 kr för småpaket och fröpåsar som skickas fraktfritt). Vill man dela upp beställningen i två leveranser, tillkommer en småpaketfrakt på 85 kr. (Se Leveransvillkor). Emballage- och förp.kostnad på 6% på ordervärdet tillkommer på fakturan.

Hur fungerar leveransen?
Du får din växtleverans hemkörd direkt till din adress med DHL. Är du inte hemma, ställer chauffören av försändelsen på tomten, utan kvittens. Ska leverans ske till lägenhet behöver vi ev portkod. Önskar du hämta växterna på plats, välj "Avhämtas i Asmundtorp". (Se Leveransvillkor)

Hur betalar jag?
1. Faktura 15 dagar netto: Fakturan skickas i samband med leveransen eller via Fortnox fakturatjänst, via E-post eller som brev. Den fungerar även som följesedel.

2. Kortbetalning/ Kontant: Kan endast väljas vid Avhämtning i Asmundtorp.

3. Förskottsbetalning: Vi skickar en försökottsfaktura via E-post. (Se Betalningsvillkor)

Vad gör jag med växterna när jag fått dem?
Packa upp samtliga växter. Krukodlade växter vattnar du igenom och ställer ut dem t ex på altanen, gärna i lite skugga. Barrotade växter ställer du ner i en balja eller hink med vatten. Du behöver inte plantera direkt när du fått växterna. Häckväxter kan ligga kvar några dagar i förpackningen, om det förvaras svalt och med fuktiga rötter. För plantering och skötsel, se "Planteringsråd" överst på hemsidan.

Vad har ni för kvalitet på växterna och hur stora är de vid leverans?
Vi håller samma storlek och minst lika bra kvalitet som normalt i växtbutiker. För närmare information se "Våra växter" överst på hemsidan, eller info under resp. växtkategori.

Vad har ni för garanti på växterna?
En växtgaranti på 2 månader under växtperiod för alla vedartade växter (ej perenner) gäller, under förutsättning att du har följt odlingsråd och ev zonindelning. Meddela oss om någon/ några växter inte tagit sig, via mail eller telefon. Vid reklamation skicka bild till: kundsupport@hortogreen.com, på växten som inte har tagit sig. Därefter hanterar vi din reklamation och återkommer inom kort. Om reklamationen uppfyller kraven på garanti så skickar vi ny växt till dig. Garanti för sortäkthet lämnas endast intill fakturavärdet. Garanti för vinterskador lämnas ej.

Kan jag lägga till växter på ordern i efterhand?
Önskar man att göra ett tillägg på redan gjord beställning så får man göra en ny beställning i webbutiken och skriva i meddelanderutan att det är ett tillägg. OBS! Tillägg via mail kan vi tyvärr INTE hantera, utan en ny beställning görs i webbutiken. Vi samskickar sedan beställningarna i mån av tid men det finns ingen garanti för detta, vilket innebär att du godkänner vid tillägget att en extra fraktkostnad på 85 kr kan tillkomma.

Öppettider Kontor och Garden Center Asmundtorp

Telefontid och Bemanning kontor:Tisdag – Fredag kl. 9.00-16 (lunchstängt kl. 12-13). Måndagar har vi ingen telefontid, men svarar på mejl så snabbt vi hinner. (Det kommer in många mejl och telefonsamtal under högsäsong, så vi beklagar om svarstiden tidvis kan bli lite längre).
Tel. 0418-432300, E-post kundsupport@hortogreen.com
Kontakta oss

Växtsäsong April - Oktober
Öppet Garden Center Måndag - Torsdag kl. 15-17 och fredag kl. 13-17. Stängt helger och röda dagar.
(Allmän öppettid för avhämtning och direktförsäljning begränsat urval lager. Du kan också komma hit för tips och inspiration.)
Adress: Norrenäsvägen 2 (Norra Möinge), 26176 Asmundtorp
Hitta till oss

Gratis växtkatalog till alla besökande, med reservation för att växtkatalogen kan ta slut innan säsongen är slut. Kontakta oss gärna för vägbeskrivning. Välkommen!

Semesterstängt Juli månad, vanligen vecka 28-29 då kontor och växtbutik är stängd och inga växtleveranser sker.

Bli Kund

Vår ambition är att vara din bästa leverantör av trädgårdsväxter. Vi ställer höga krav på oss att hålla hög kvalitet på våra växter och ett intressant och säsongsvarierat utbud.
Gå gärna in på Kategorier för att läsa mer om växtgrupperna och Planteringsråd för att läsa hur du lyckas med dina växter.

Det är enkelt att vara kund hos Horto Green AB

Första gången du gör en beställning i vår Webbutik får du registrera dina person- och leveransuppgifter vid utcheckning Kassa i Webbutiken, följ sedan stegen. När ordern har skickats får du alltid en automatisk genererad orderbekräftelse, som visar att ordern har kommit fram till oss.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, för att ta del av nyheter, erbjudanden, tips och kuriosa och se vad som händer på Horto Green i Asmundtorp.

Välkommen att botanisera i vår välfyllda webbutik!

Leveransvillkor

129 kr tillkommer i frakt på varje order (utom vid småpaket under 2 kg då frakten är 85 kr, eller om högre fraktkostnad anges i produktbeskrivningen, tex på Färdig häck).  Emballage- och förpackningskostnad - 6% på ordervärdet - tillkommer på fakturan. Fröleveranser skickas fraktfritt. (OBS! Vid småpaket står det ändå 129 kr i frakt på din bekräftelse, men det rättas till vid faktureringen).

Du får din växtleverans hemsänd direkt till din adress med DHL. Är du inte hemma, ställer chauffören av försändelsen på tomten, utan kvittens. OBS!Ska leverans ske till lägenhet behöver vi ev portkod så att chauffören kan komma in med paketet. Annars körs växterna tillbaka till terminalen och leveransen kan därmed bli försenad. När växterna lämnar oss får du en avisering till angiven mejladress från DHL, där kan du följa din beställning.

Leveranstiden i säsong (april-oktober) är upp till 14 arbetsdagar, från du beställer till du har leveransen hemma hos dig. Vi reserverar oss för leveransförseningar under högsäsong. Har du önskemål om ett specifikt leveransdatum, ange detta i meddelanderutan vid beställning i webbutiken. Transporttiden med bil är normalt 1-3 dagar, så växterna är alltid fräscha när du får dem.

Under januari - mars går det utmärkt att förboka växter, för leverans till våren vid lämplig planteringstid.

Det går utmärkt att beställa växter för Avhämtning hos oss i Asmundtorp, då tillkommer självklart ingen frakt och exp. Välj bara "Avhämtas i Asmundtorp" som leveranssätt. Du får en avisering via mail eller telefon när växterna kan hämtas på plantskolan i Asmundtorp. Det går bra att betala med betalkort (VISA, Mastercard mm) eller med kontanter på plats. Vi har öppet i butiken måndag-torsdag kl 15-17 och fredag kl. 13-17. Stängt helger och röda dagar. Kontakta oss för vägbeskrivning.

Adress: Norrenäsv. 2 (Norra Möinge), 26176 Asmundtorp
Hitta till oss

Köpvillkor

INKÖPSVILLKOR

Alla priser är inklusive moms. Du måste vara 18 år gammal för att kunna handla hos oss. Minsta ordervärde vid beställning är 100 kr. Vi förbehåller oss för prisändringar på grund av rådande omständigheter i omvärlden.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och kan inte garantera komplett leverans. Det kan förekomma att beställda växter inte kan levereras då någon sort plötsligt har tagit slut hos våra leverantörer (vilket tyvärr kan förekomma under högsäsong med levande växter).

Tyvärr kan vi inte skicka växter utanför Sveriges gränser. Det går däremot bra att beställa från utlandet till en leveransadress i Sverige.
Fakturabetalning: Vi gör alltid en anmärkningskontroll på personnumret vid förstagångsköpare, men normalt ingen kreditprövning. Förekommer betalningsanmärkningar godkänner vi inte fakturabetalning, utan önskar då betalning i förskott.
Har vi vid tidigare tillfälle haft problem med att få in betalning från en kund, förbehåller vi oss rätten att neka fakturaköp.

BETALNINGSVILLKOR

Alla priser är inklusive moms.
Betalning:
Faktura: Du betalar enkelt och bekvämt på faktura 15 dagar netto, när ni anger personnummer eller organisationsnummer. Fakturan skickas i samband med leveransen eller med Fortnox fakturatjänst, via E-post eller som brev. Den fungerar även som följesedel. Vi kontrollerar alltid att det inte finns någon betalningsanmärkning. OBS! Vi skickar aldrig nya växter på faktura till en kund förrän förra fakturan är betald.
Vid dröjsmål tillkommer påminnelseavgift på 60 kr samt dröjsmålsränta.

Förskottsbetalning: Vi skickar en förskottsfaktura via E-post, som kan betalas till vårt bankgiro eller med Swish. Vi skickar sedan växterna efter betalning eller enligt önskemål.

Kortbetalning/Kontant eller Swish: Kan endast väljas vid avhämtning i Asmundtorp. Vid avhämtning av växter i Asmundtorp går det utmärkt att betala med betalkort (VISA, Master Card mm), med swish eller med kontanter. (I nuläget kan vi inte erbjuda kortbetalning vid postorder, bara vid betalning i samband med avhämtning i vår butik.)

RETURVILLKOR

Returer: Önskar du returnera något, vänligen kontakta oss så fort som möjligt för snabb retur (så att växterna inte far illa). Vid retur av varor (ej felaktiga givetvis) får kunden stå för returfrakten.
Returadress: Horto Green AB, Norrenäsvägen 2, 26176 Asmundtorp

Ångerrätt: Gällande produkter från grupperna Fröer samt Redskap, Gödning och bekämpningsmedel, gäller 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du meddelar oss inom 14 dagar från att du tagit emot varan. Vid utnyttjande av ångerrätt ska ev redan erlagd betalning återbetalas, men med avdrag för returfrakt. 
OBS! 14 dagars ångerrätt gäller inte för levande växter och lökar, utan endast varor från ovanstående produktgrupper.

GARANTI-VILLKOR

2 månaders växtgaranti under växtperiod tillämpas.
Vi levererar alltid växter av högsta kvalitet, därför kan vi lämna garanti. En tillväxtgaranti på 2 månader för alla vedartade växter (ej perenner) under växtperiod gäller, under förutsättning att du har följt odlingsråd och ev zonindelning. Meddela oss om någon/ några växter inte tagit sig via mail eller telefon. Vid reklamation skicka bild till: kundsupport@hortogreen.com, på växten som inte har tagit sig. Därefter hanterar vi din reklamation och återkommer inom kort. Om reklamationen uppfyller kraven på garanti så skickar vi ny växt till dig.

Garanti för sortäkthet lämnas endast intill fakturavärdet. Garanti för vinterskador lämnas ej. Är paketet skadat vid mottagandet, anmäl det genast hos transportören. Är växten skadad eller något saknas vid uppackningen, kontakta oss omgående.