LIGUSTER VINTERGRÖN häck (krukodlad) 1-pack Visa större

LIGUSTER VINTERGRÖN häck (krukodlad) 1-pack

504-KO

Ny produkt

Lev. fr Aug 2019

(Ligustrum vulgare 'Liga') Svenskodlad Ligusterhäck. Upprätt växtsätt med mörkgröna, blanka blad största delen av året. Ger en fullständigt tät häck. Lättodlad och snabbväxande. Höjd friväxande 2 m, klippt från 0,5 m. Planteras med 3-4 plantor per m. SOL-HSK. Zon 1-3. Levereras krukodlad i 1 liters krukor. PRIS/ 1-PACK. OBS! Minsta kvantitet för beställning: 5 st/ sort. 

Mer detaljer

42,00 kr inkl. moms

Mer information

Svenskodlade plantor av högsta kvalitet och med växtgaranti. Leverans alltid direkt till dörren. Odlingsråd medföljer leveransen.

Den trivs på de flesta jordar. Beskärning på vårvintern och efter midsommar. Ligustrum 'Atrovirens' är vintergrön, vilket innebär att bladen inte vissnar och faller av på hösten, utan är kvar till långt in på vintern beroende på hur kall vintern är. Se Planteringsråd på hemsidan för plantering och skötsel.
Vintergrön liguster går utmärkt att använda som en strikt, snygg häck eller rumsavdelare i trädgården. Den är även perfekt att ha som vackert och stilrent insynsskydd. Andra fördelar är att den tål hård beskärning och är lätt att forma. (Kallas även Vinterliguster).
(Om du bor i zon 3 rekommenderar vi vårplantering av Vintergrön liguster).

(Det finns krukodlade liguster även i storlek 80-100 och 100-120 cm på marknaden i mindre kruka, men dessa är oftast obeskurna och bör klippas ner ordentligt för bra resultat. Kontakta oss om offert önskas på dessa storlekar).